Gal Gjurin / Wolfov poletni festival

Dogodki
Veranstaltungsort:
Rotenturn, Slovenj Gradec
Datum:
Donnerstag, 19. August 2021
Čas:
19.30
Vstopnina:
Brez vstopnine
Produkcija:
Koroški pokrajinski muzej

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v sklopu Wolfovega poletnega festivala vabi v četrtek, 19. 8. 2021, ob 19.30 pred graščino Rotenturn, Slovenj Gradec na koncert Gala Gjurina.

Vsestranski glasbenik, pevec, avtor in literarni ustvarjalec Gal George Gjurin letošnjega poletja ne preživlja v Kanadi, je namreč Kanadčan po materi, temveč v Sloveniji, na seriji čudovitih poletnih koncertov. V okviru severnoameriško obarvane poletne turneje 2021 se bo ustavil tudi v dvorcu Rotenturn, kjer bo poleg znanih slovenskih uspešnic predstavil tudi svoj osemnajsti avtorski, kanadski dvojni album “C”, ki bo v fizični obliki publiki na voljo kot evropska edicija dvojnega CD-ja.

Kot posebna koncertna gostja bo nastopila izvrstna kantavtorica Veronica Charnley iz kanadske prestolnice Ottawa, ki z Galom vokalno sodeluje tudi pri dveh skladbah na albumu “C”, “The night we ran away” in “Letters from Canada”. Veronica Charnley, ki deluje tudi v Parizu z imenom “Plumes”, bo predstavila svoje avtorske skladbe z lastnega najnovejšega albuma “Oh Orwell” (2019), ki se sprehaja med klasiko, popom in kanadskimi etno elementi.

V spremljevalni zasedbi večera bodo violinistka in skladateljica Nina Pečar, kitarist in bendžoist Primož Hudoklin, basistka Neža Pavlovič ter pianist in skladatelj Jean Markič. Kot posebni gost bo nastopil tudi enajstletni mladi avtor, tolkalist, pianist in pevec Kras Gjurin, sicer Galov sin.

* * * * *

Dogodek bo potekal ob izpolnjevanju pogoja PCT. Ob slabem vremenu bo koncert v Kulturnem domu Slovenj Gradec, Francetova 5, Slovenj Gradec.